sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Ihmeellinen maailma


Tänään pennut täyttivät kaksi viikkoa, ja aamulla Unski loi ensi silmäyksensä maailmaan. Siskot tulevat perässä todennäköisesti huomenna tai ylihuomenna. Keskimäärin kissanpennuilla silmät aukenevat 7-10 päivän ikäisinä, mutta tässä saattaa olla myös rotukohtaisia eroja, koska meidän pentulaatikossamme on möngitty sokkona yleensä parin viikoin ikäiseksi. Kissan myöhemmälle kehitykselle silmien aukeamisen ajankohdalla ei kuitenkaan ole merkitystä.

Korvat ovat selvästi auenneet jo jokin aika sitten, sillä pikkuruiset korvalehdet reagoivat pentuhuoneessa kuuluviin ääniin. Uunokaan ei vielä muutamaan päivään pysty tarkentamaan katsettaan kunnolla, joten sekin suunnistaa edelleen lähinnä haju- ja tuntoaistinsa perusteella.

Monni on liikuttavan omistautunut pennuilleen. Se saattaa käydä nopeasti vessassa huoneen ulkopuolella tai juomassa kylpyhuoneen hanasta, mutta viimeistään 10 minuutin kuluttua se palaa takaisin vauvojensa luo. Jos pennut nukkuvat tyytyväisinä laatikossaan, se tavallisesti jää istumaan tai loikoilemaan laatikon viereen. Mutta heti kun ensimmäinen vingahdus kuuluu, se loikkaa kiireesti pesään ja alkaa nuolla pikkuisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti