tiistai 23. heinäkuuta 2013

Pentuja tulossa - toivottavasti


Kissalamme nuorin naaras, melkein 2,5-vuotias Sinikka odottaa vihdoinkin pentuja. Projekti alkoi melkein vuosi sitten, joten kärsivällisyys on tosiaan ollut koetuksella.

Koko syksy meni ilman ainuttakaan juoksua. Kun ensimmäinen juoksu sitten vuodenvaihteessa tuli, piti odottaa suositusten mukaisesti toista juoksua. Se tuli helmikuun lopulla, ja kollini Robin saapui morsiussviittiin eli saunamme pesuhuoneeseen Sinksun luo. Ensimmäisen illan morsian esitti vaikeasti tavoiteltavaa, mutta jo seuraavana päivänä nuorenparin rakkauden liekki alkoi leiskua.

Hyvin pian Sinikassa alkoivat näkyä raskauden merkit: pieniruokaisen neitosen ruokahalu tuplaantui, paino alkoi nousta ja vyötärö tukevoitua. Kunnes kuukauden kuluttua ruokahalu palasi ennalleen ja paino alkoi taas laskea. Vein Sinikan eläinlääkärille tiineysultraan - ja kohtu oli tyhjä! Pennut olivat ilmeisesti jääneet kiinnittymättä kohtuun ja tiineys oli mennyt kesken. Kissojen keskenmenoa ei ole helppo huomata, koska emo putsaa itse kaikessa hiljaisuudessa jäljet.

Seuraavan juoksun tullessa astutus ei tullut kysymykseen, koska silloin mahdolliset pennut olisivat syntyneet juuri, kun olisin ollut työmatkalla Englannissa. Mieheni kieltäytyi ehdottomasti hoitamasta synnytystä...

Ja taas odoteltiin juoksua... Lopulta se alkoi Englannin-matkaani edeltävänä päivänä. Hain Robinin kiireesti meille ja tyrkkäsin pariskunnan tuttuun sviittiin. Koittakaa viihtyä, minun pitää nyt pakata! Kun varhain aamulla lähdin lentokentälle, mies jäi valvomaan astutusta ja minä seurasin tilannetta tekstiviestien välityksellä aina kun ehdin.

Runsaan kolmen viikon kuluttua tiineyden merkit alkoivat taas näkyä, mutta keväisen keskenmenon jälkeen en uskaltanut olla kovin toiveikas ennen kuin vasta nyt, kun reilut kuusi viikkoa on kulunut. Kissa kantaa noin 9 viikkoa, joten tuloksia on luvassa elokuun puolivälissä.

Toivon hartaasti, että kaikki sujuu tällä kertaa hyvin, eikä pentueesta tule valtavan isoa. Seuraava blogipäivitys tulee, kun pennut ovat syntyneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti