maanantai 1. syyskuuta 2014

Joka päivä jotain uutta

Vanha kirahvikuvioinen pesä on pentujen suosikki. Viikko sitten siihen mahtui vielä neljä, nyt enää kolme.

Pennut täyttivät perjantaina neljä viikkoa, ja nyt on alkanut se kehitysvaihe, jossa oppiminen etenee hurjaa vauhtia. Joka päivä joku hoksaa jonkin tärkeän taidon.

Eilen Mara kakkasi ensimmäisen kerran hiekkalaatikkoon. Se hyöri ja pyöri laatikossa, kaivoi kuoppaa, otti asentoa, ähisi ja keskittyi... ja laatikkoon tuli pieni löysähkö kakka. (Löysä siksi, että pentujen ruokavalio on vellimäinen.) Paha vain, että toimituksen loppu ei sujunut yhtä mallikkaasti, vaan Mara tuli siinä pyöriessään samalla tallanneensa jätöksiinsä. Ei auttanut kuin viedä kiljuva pikku takiainen kylpyhuoneeseen ja pestä sen takaosa.
Tänään Mara teki saman suorituksen uudelleen. Ja jälleen syntyi sotkua, josta seurasi pesu. Toivottavasti se ei seuraavaksi opi yhdistämään vessassa käymistä pyllyn pesuun ja kehitä hiekkalaatikkokammoa.

Olen antanut pennuille lisäruokaa lääkeruiskulla suoraan suuhun. Tänään Sauli vetäisi ensin 10 millin ruiskullisen a/d-puuroa ja nuoli sen jälkeen lusikan, jossa oli samaa sössöä. Sen jälkeen se nuoli tyytyväisenä vielä pari lusikallista puuroa suoraan lautaselta. Jippii! Ensimmäinen syö suoraan lautaselta!
Saulille maistuu nyt ruoka siihen malliin, että se ylitti ensimmäisenä pentuna myös 600 gramman painorajan, vaikka syntyessään se oli porukan pienin.

Manu on rohkea ja erittäin utelias. Koska viime päivinä on ollut hankalaa päästä pentuhuoneeseen tai sieltä ulos ilman että pennut hyökkäävät ovea kohti, avasimme eilen oven ja kiinnitimme aukkoon polvenkorkuisen pahvin esteeksi. Ennen kuin pahvi saatiin teipattua paikoilleen Manu karkasi. Se kipitti tyytyväisenä kohti keittiötä kunnes se saatiin kiinni ja palautettiin muiden joukkoon.

Urho rakastaa kiipeilyä. Toissa päivänä tarkistin pentuhuoneen ovelta tilanteen ja ihmettelin, kun lattialla pyöri vain kolme natiaista.  Katsoin pöydän alle, hiekkalaatikon taakse, kaapin taakse, nurkkaan - kunnes huomasin, että jokin liikkui sohvan peitteeksi levitetyn päiväpeiton alla. (Muistiin: ÄLÄ ISTU SOHVALLE ennen kuin olet laskenut, että neljä pentua on näkyvissä!)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti