sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Ihmeellinen maailma

Tyttäreni Nelli tuli avopuolisonsa kanssa käymään, ja yksi pojista pääsi sylihoitoon.

Pennut ovat nyt 3,5 viikon ikäisiä, ja niiden sosiaalistuminen on hyvässä vauhdissa. Enää ne eivät kilju hädissään, kun niitä nostellaan pesästä punnittavaksi tai syötettäväksi. Ne päinvastoin napittavat tyytyväisinä päästessään syliin kutiteltaviksi, ja joskus alkaa jopa kuulu pientä kehräystä.

Pientä yritystä leikkimiseenkin alkaa jo näkyä. Varsinkin pojat painivat mielellään keskenään - välillä kaksi yhdessä, joskus kaikki kolme yhdessä kasassa. Tytöt eivät ole siitä aivan yhtä innostuneita, mutta jos joku veljistä rönähtää päälle, vastusta kyllä löytyy.

Tällä kertaa pesälaatikossa on tavallista korkeammat reunat, mutta aina välillä jokin tenavista onnistuu punnertamaan itsensä kurkkimaan reunan yli. Kukaan ei vielä kuitenkaan ole päässyt heilauttamaan itseään laidan yli. Ilmeisesti pullea massu painaa liikaa.

Kun lauma nostetaan pentuhuoneen lattialle jaloittelemaan, meno kiihtyy villiksi. Karvapallot sinkoilevat ympäri lattiaa, ja Sinksu-mamma yrittää pitää vahtia. Jos jokin vauvoista yrittää karata näköpiiristä, se alkaa vingahdella kuin paimenkoira.

Mitted-poika ihmettelee leluhiirtä. Parin viikon kuluttua hiiri saa takuulla enemmän vauhtia.

Leluista porukka ei vielä paljon ymmärrä. Hiirilelun hännässä helisevä kulkunen kiinnosti hetken, mutta kun hiiri pysähtyi lattialle, mielenkiinto haihtui. Paljon hauskempaa on temuta sisarusten kanssa, tutkia leikkimökkiä ja kiipeillä huoneessa olijan jalkojen päällä ja housunlahkeita pitkin. Pentuhuoneeseen onkin nykyään syytä mennä farkut jalassa, tai ei ainakaan sukkahousuissa.
On hauskaa katsella, kuinka pentujen liikkuminen ja leikki pikkuhiljaa kehittyvät. Nyt ne jo kipittävät kovaa vauhtia ja välillä yrittävät jopa loikata. Se tosin usein päättyy muksahdukseen, mikä ei haittaa lainkaan tahtia. Ylös vain ja eteenpäin! Tänään mitted-poika yritti selvästi väijyä sisaruksiaan ja tehdä leikkihyökkäyksiä

Jos haluaa tallentaa kaksi sekuntia kestävän poseerauksen, täytyy olla nopea.

Tänään pennut olivat hetken aikaa keskenään emonsa kanssa pentuhuoneen lattialla. Kun tulin takaisin huoneeseen, ihmettelin, mihin kolme pentua oli hävinnyt, kun vain kaksi pyöri matolla näkyvissä. Hetken etsiskeltyäni löysin loputkin. Kaksi oli ryöminyt päiväunille pöydänjalkojen ja seinän väliin jääviin rakoihin, kolmas torkkui emonsa vessalaatikon ja seinän väliin jäävässä raossa. Nostin tietysti kaikki pesälaatikkoon jatkamaan lepotuntia. Muuten pesälaatikko alkaa tuntua porukalle jo ahtaalta, ja iso osa hereilläoloajasta vietetäänkin pentuhuoneen lattialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti