sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Vihdoinkin nimet!

Tähän asti pennut ovat kulkeneet värikoodeilla syntyessä saatujen kynsilakkamerkkien perusteella: punainen, liila, vihreä, kulta ja sininen. Mutta nyt kun niiden persoonalliset piirteet ovat alkaneet yhä enemmän näkyä, oli pakko viimein keksiä paremmat nimet. Avasin siis taas Viljelykasvien nimistön, tällä kertaa D-kirjaimen kohdalta.

Jostain syystä hyviä tyttömäisiä nimiä löytyy aina enemmän kuin pojille sopivia. Nytkin monta hienoa nimeä piti hylätä. Ankaran karsinnan jälkeen nämä nimet vihdoin läpäisivät prosessin:

FI*Dollgarden's Deutzia, Rag n 04
Kutsutaan toistaiseksi nimellä Ruusa


Ruusa on sievä ja hyvin tyttömäinen pentu, jolla kuviot ovat melko lailla kohdallaan. Korvien asento näyttää ainakin toistaiseksi hyvältä, samoin pään muoto. Silmien väristä on vielä vaikeaa sanoa mitään. Ruusa rakastaa läheisyyttä. Se kiipeää aina aamutohvelini päälle nököttämään, kun istahdan pentuhuoneen sohvalle.
Nimi Deutzia tarkoittaa nietospensasta.

FI*Dollgarden's Dahlia, Rag n 04
Kutsutaan toistaiseksi nimellä Lilli


Lilli syntyi vain 77 gramman painoisena, mutta se on jo nyt ottanut kiinni isosiskonsa. Eikä ihme, sillä Lilliä ei baaritappelussa voita kukaan. Kun mamma kerran nousi seisomaan kesken imetyksen, Lilli jäi riippumaan nisästä ilmaan! Eikä tämä ole liioittelua...
Lilli on siis hyvin päättäväinen pieni kissa. Kun aloin tarjoilla kiinteää ruokaa, se laittoi aluksi kaikki neljä tassuaan tanaan kynnet harallaan ja alkoi kiemurrella kuin mato. Mutta kun sille kerran valkeni, että ruoka on hyvää, lautanen alkoi tyhjentyä melkein itsestään.
Lillillä on takajaloissa pari läikkää kantapään alapuolella, mutta muuten sen kuviot ovat kohdallaan ja korvien asento hyvä.
Dahlia eli daalia on varmasti tuttu kasvi useimmille.

FI*Dollgarden's Dianthus, Rag n 04
Kutsutaan toistaiseksi nimellä Kusti


Kustista on kasvamassa iso kolli. Se on luonteeltaan varsinainen riehupetteri, mutta eiköhän ikä tuo mukanaan itsehillintää. Näin käy useimmille ragdolleille. Nyt Kusti tutkii innokkaasti pentuhuoneen jokaisen nurkan ja kirjahyllyn koloset sekä tietysti mamman hiekkalaatikon, jossa on harmillisesti kulkuaukko vähän liian korkealla. Se tosin ei Kustia estä kiipeämästä sisään.
Kustilla on kuviot kohdallaan, korvien sijoittumista vielä tarkkaillaan.
Nimi Dianthus tarkoittaa neilikkaa.

FI*Dollgarden's Dicksonia, Rag n 03
Kutsutaan toistaiseksi nimellä Vikke


Vikke oli syntyessään pentueen painavin, ja sen kasvukäyrä on koko ajan myöhemminkin kulkenut muiden yläpuolella. Luonteeltaan Vikke on rauhallinen mietiskelijä, joka silloin tällöin antautuu painimatsiin, kun jompikumpi veljistä oikein yllyttää.
Kun ruokalautanen asetetaan pentuhuoneen lattialle, Vikkeä ei tarvitse kahdesti käskeä. Se alkaa kiireesti mussuttaa annostaan, ja jos nälkä on kova, jatkaa sujuvasti viereisellä annoksella.
Viken V-kuvio on vähän liian kapea tuodakseen menestystä näyttelyissä, mutta lemmikkipennuksi se on aivan erinomaisen söpö.
Nimi Dicksonia tarkoittaa vähän eksoottisempaa kasvia, puusaniaista, joka ei suomalaisissa puutarhoissa vielä menesty.

FI*Dollgarden's Dictamnus, Rag a 03
Kutsutaan toistaiseksi nimellä Sakke


Pentueen ainoa sininaamio on ihana nallukka, joka yhdessä veljensä Kustin kanssa tekee parhaansa järjestääkseen actionia pentuhuoneeseen. Ruokalautaselle Sakke kiirehtii melkein yhtä kiireesti kuin Vikke, mutta painossa se häviää vielä molemmille veljilleen. Turkki on kuitenkin niin pörröinen, että Sakke vaikuttaa kokoaan isommalta.
Saken naama on ihanan leveä ja korvat hyvin sijoittuneet, mutta V-kuvio niin matala, että luvassa on tulevaisuus rakastettuna lemmikkinä.
Nimi Dictamnus tarkoittaa perennaa nimeltä mooseksenpalavapensas.

Vaikka kaikilla pennuilla on jo kutsumanimi, tuleva omistaja voi vapaasti muuttaa sen haluamakseen pennun luovutuksen jälkeen tai pitää ennallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti