lauantai 21. syyskuuta 2013

Konsultti hoitaa kaiken

Lilli Monnin pesulassa. Takana putipuhdas Sakke.

Sinikan isosisko Monni on tähän asti suhtautunut pentuihin hyvin epäluuloisesti. Se on käynyt pentuhuoneen oviaukkoon viritetyn pahvin takana tuijottelemassa ja jopa hiukan sähähtänyt tai murahtanut, kun joku pennuista on tullut lähemmäksi. Joskus se on loikannut pentuhuoneen sisäpuolelle tuolille, mutta se on häädetty nopeasti ulos, koska sen läsnäolo on hermostuttanut Sinikkaa.

Monni on kissalamme C-pentueen emo, mutta koska sillä on B-veriryhmä, sille sopivan kollin löytäminen on äärimmäisen hankalaa. Viikko sitten se sitten siirtyi konsulttihommiin eli vein sen steriloitavaksi, kun se oli saavuttanut leikkaamattomien kissojen sarjassa vihdoinkin ylimmän mahdollisen näyttelyarvon. 

Sterilointi tekee naaraista usein aiempaa lempeämpiä ja rauhallisempia, mutta Monnin kohdalla muutos oli ällistyttävän nopea. Se alkoi kuvitella olevansa pentujen emo.

Eilen se tuli sisään pentuhuoneeseen ja tavanomaisen ärhentelyn sijasta se alkoi innokkaasti pestä pentuja. Sinikka tarkkaili hetken tilannetta, mutta rauhoittui nopeasti tajutessaan, mitä hyötyä apulaisesta olisi. Mamma loikkasi kaapin päälle lepäilemään ja raotti silmiään vain, jos joku pennuista inahti. Lattialla Moni pesi Viken kuonosta hännänpäähän, sitten se pesi Kustin, Saken ja lopuksi tytöt. Kun kaikki oli pesty, Monni siirtyi kiipeilytelineen alatasolle vahtimaan tenavien leikkejä. Kun Sinikka pistäytyi muualla ja palasi pentuhuoneeseen, Monni piti sitä aluksi tiukasti silmällä kuin suojellakseen pentuja.

Hiukan myöhemmin, kun kurkistin pentuhuoneeseen, Sinikka makasi yhdellä alustalla imettämässä kahta pentua. Toisella alustalla oli Monni kolme pentua vatsavilloissaan. Siitä oli tullut huvitutti!

Erinomaista tilanteessa on myös se, että pennut pitävät Monnin ajatukset pois ruoasta. Steriloinnin jälkeen se ehti päivystää ruokakupin äärellä viikon verran, mutta nyt se muistaa tulla keittiöön syömään vasta, kun nälkä yltyy hurjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti