sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Neljä isoa pentua syntynyt!

Dollgarden's F-pentue

Fumiko on vielä vähän hämillään pennuista, 
mutta imetys sujuu mallikkaasti istuma-asennossakin.

Kello oli tiistaiaamuna vähän yli seitsemän, kun Fumikon sijoitusäiti Ely soitti: "Nyt synnytys taitaa olla alkamassa". Ei muuta kuin vaatteet pikaisesti päälle, töihin tekstari ja autolla naapurikaupunginosaan toivoen, että Fumi ei osoittautuisi salamasynnyttäjäksi.

Ely oli valmistellut Fumille ja pennuille pesän huoneeseen, jonka seinustat olivat täynnä hamsterihäkkejä. Ely on kansainvälinen hamsterituomari ja kokenut hamsterikasvattaja, joka on nyt hamstereiden ohella aloittamassa rotukissojen kasvatusta. Siinä sitten istuskelimme pesälaatikon ääressä seuraamassa tilannetta, Fumiko supisteli ja hamsterit rapistelivat omissa laatikoissaan.

Varttia vaille yhdeksän ensimmäinen pentu pulpahti ulos. 119 grammaa! Tavallisesti pentuni ovat olleet noin 90-100-grammaisia. Kymmenen minuutin kuluttua tuli seuraava - 116 grammaa! Fumiko pesi pennut huolellisesti ja jouduimme auttamaan oikeastaan vain napanuoran katkaisussa.

Parin tunnin kuluttua syntyi kolmas pentu: 124 grammaa! Sen perään syntynyt kuopus tuntui suorastaan pieneltä - "vain" 109 grammaa.

Neljännen jälkeen alkoi näyttää siltä, ettei useampia olisi enää tulossa. Fumiko sai ruokaa, vaihdoimme pesään puhtaan alustan, Ely jäi vahtimaan, että kaikki pennut pääsevät kiinni nisään ja minä lähdin tyytyväisenä töihin.

Neljä pentua on juuri hyvän kokoinen setti. Emo jaksaa imettää niitä kunnolla ja kasvattaja pääsee helpolla. Kun joka pentu on näin iso ja tomera, kriittiset ensimmäiset päivät ja viikotkin sujuvat todennäköisesti hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti