Alchemillan lempipaikka on sohvalla, mieluiten läppäri sylissä vaakatasossa töitä tekevän mieheni jalkojen välissä. Vaikuttaa vahvasti siltä, että neiti haluaa nukkua yönsä ihmisten kanssa myös tulevassa kodissaan, jos sille annetaan siihen mahdollisuus. Tässä on paikallaan kuitenkin pieni varoituksen sana: kylkeä on yöllä työlästä kääntää, jos jalkojen välissä peiton päällä nukkuu kissa.
keskiviikko 30. joulukuuta 2009
Prinsessa Ruusunen
Alchemillan lempipaikka on sohvalla, mieluiten läppäri sylissä vaakatasossa töitä tekevän mieheni jalkojen välissä. Vaikuttaa vahvasti siltä, että neiti haluaa nukkua yönsä ihmisten kanssa myös tulevassa kodissaan, jos sille annetaan siihen mahdollisuus. Tässä on paikallaan kuitenkin pieni varoituksen sana: kylkeä on yöllä työlästä kääntää, jos jalkojen välissä peiton päällä nukkuu kissa.
tiistai 29. joulukuuta 2009
Sylikissat ja seikkailijat
ja provosoi niitä painimaan. Se on saanut lempinimen Monni.
Poika Amaranthus (tuolinjalan takana) taas viihtyy loikoilemassa sohvalla ihmisten vieressä. Kyllä se lähtee painiinkin mukaan, mutta on selvästi harkitsevaisempi kuin hurjimmat siskonsa.
Alchemilla (keskilattialla hiirtä vahtimassa) on sen sijaan varsinainen sylikissa. Se kiipeää oma-aloitteisesti sohvalla lueskelevan viereen ja nukahtaa siihen. Tosin se on myös joukon ketterin kiipeäjä, joka mielellään lähtee pentuhuoneen ulkopuolelle tutkimusmatkalle.
Artemisia (leikkimökin ovella) on selvästi saanut riehugeenin tuplana. Se jaksaa leikkiä vaikka kuinka pitkään ja kieppuu usein Anemonen kanssa keränä pitkin lattioita. Ne ovat kuitenkin parhaita kavereita, sillä leikin jälkeen ne nukahtavat päiväunille kylki kyljessä.
maanantai 28. joulukuuta 2009
Näyttelyuralla
Näyttelykissan hoito ei eroa normaalista hyvästä hoidosta oikeastaan muuten kuin että kissa pitää pestä ennen näyttelyä. Meillä kaikki kissat syövät laadukasta kissanruokaa ja ne saavat säännöllisesti rokotukset riippumatta siitä näyttelytetäänkö niitä vai ei.
Näyttelypäivä alkaa aamulla noin kahdeksan aikoihin. Ensimmäiseksi eläinlääkäri tarkastaa nopeasti jokaisen tulijan ja varmistaa, että sillä ovat rokotukset voimassa eikä mitään tarttuvia sairauksia. Sen jälkeen saadaan näyttelynumero ja etsitään samalla numerolla merkitty häkki. Kissa odottaa vielä kuljetuslaatikossa, kun omistaja pyyhkii häkin desinfiointiaineella varmuuden vuoksi ja ripustaa 60x60 cm kokoisen häkin reunoille mittojen mukaan ompelemansa verhot sekä pohjalle pehmustetun alustan. Moni asentaa häkkiin myös kissan riippumaton tms., mutta me olemme pitäneet toistaiseksi rekvisiitan minimissä. Lisäksi häkkiin asetetaan pieni hiekkalaatikko, vesikuppi ja ruokakuppi kuivamuroille. Tosin ainakaan Aino ei ole näyttelyjännitykseltään juuri syönyt tai pissannut.
Kissat on jaettu eri tuomareiden arvosteltaviksi rodun, kuvion ja värin mukaan. Seuraavaksi omistaja alkaa pitää silmällä, koska oman kissan vuoro tulee. Tämä on suhteellisen helppoa, sillä jokaisen tuomarin vieressä on isolle paperille merkitty tälle tulevien kissojen näyttelynumerot, jotka vedetään yli sitä mukaa kuin kissa on arvioitu. Omalla vuorollaan omistaja nostaa kissan arviointipöydälle ja tuomari alkaa tutkia sitä. Usein tuomari on muualta kuin Suomesta, joten arviointi tapahtuu englanniksi. Arvioinnissa kissa saa pisteitä väristä, kuviosta, turkin kunnosta, pään muodosta, silmien muodosta ja väristä, korvien sijoittumisesta ja muodosta jne.
Samassa aikuisten luokassa kilpailevista tuomarin mielestä paras kissa saa sertin. Aino-emo sai joka näyttelystään sertin. Tuomari kirjoittaa arvionsa myös lapulle, jonka saa näyttelytodistuksen mukana itselleen. Monen tuomarin käsiala on tosin niin vaikeaselkoista, että koukeroiden lukeminen jälkeenpäin on työlästä. Kannattaa siis kuunnella, mitä tuomari sanoo.
Parhaita kissoja tuomari pyytää odottamaan vielä hetken kunnes luokan (aikuiset, kastraatit, nuoret jne) tai värin kaikki kissat on arvioitu. Sen jälkeen hän valitsee luokkien ja värin parhaat kissat ja ilmoittaa oman suosikkinsa paneeliin, jossa valitaan koko näyttelyn parhaat kissat. Arvioinnin jälkeen kissa viedään takaisin omaan häkkiinsä ja omistajalla alkaa odottelu. Sen aikana on hyvä käydä syömässä, tutkimassa paikalla olevien eläintarvikekauppiaiden kojut ja tutustumassa muihin kissanomistajiin. Helpoimmin pääsee keskustelunalkuun ihailemalla jonkun kissaa. Kukapa ei suhtautuisi sellaiseen positiivisesti!
Kun tuomarit ovat saaneet kaikki kissansa arvosteltua, he kokoontuvat ison pöydän ääreen ns. paneeliksi. Assistentit tuovat eri tuomarien suosikit ryhmä (uros, naaras, kastraattiuros, kastraattinaaras, nuori, pentu) kerrallaan arvostelupöydille ja kaikki tuomarit yhdessä äänestävät näyttelyn parhaasta. Tätä seuratessa iltapäivä kuluukin rattoisasti. On mielenkiintoista seurata, osuvatko tuomarien mieltymykset yhteen omien kanssa.
Näyttelystä saa lähteä kissan kanssa kotiin vasta kun siihen annetaan lupa, eli yleensä noin klo 18.30-19. Päivä on siis pitkä, mutta antoisa. Ennen lähtöä täytyy vielä muistaa käydä noutamassa kissan saama todistus arvosteluseteleineen sekä sen saama ruusuke.
sunnuntai 27. joulukuuta 2009
Yli esteiden
lauantai 26. joulukuuta 2009
Pikkutassu ja isotassu
Nyt tämäkin turvapaikka on jo menetetty, sillä Anemone löytyi muutama päivä sitten tuolista. Se oli onnistunut vetämään itsensä kynsillään ylös ja kellahtanut Väinön kylkeen päiväunille. Väinö on muuten suunnilleen sen värinen kuin miltä Alchemilla, Amaranthus ja Artemisia tulevat näyttämään aikuisina. Ne ovat kaikki ruskeita, joten niiden naamio, korvat ja häntä tummuvat ajan mittaan reilusti ja selkäkin saa selvän ruskean sävyn. Anemone sen sijaan on sininen, joten se saa samanlaisen harmaan yleissävyn kuin sen äidillä Ainolla on.
perjantai 25. joulukuuta 2009
Pentujen juhlaa
Nykyään Aino ei enää hermostu, jos yksi pennuista viedään pois pentuhuoneesta. Mutta jos kaksi tai useampia päästetään olohuoneeseen juoksentelemaan vapaasti, se yrittää saada vilkaan lauman pysymään koossa kuin paraskin paimenkoira. Silloin se komentelee karkulaisia naukuen takaisin ja juoksee niiden eteen estäen niitä etenemästä kauemmaksi muihin huoneisiin.
tiistai 22. joulukuuta 2009
Mä haluun muroja
Olen kovasti yrittänyt osoittaa, että lautasella on ihan samaa ainetta kuin sormissani, mutta vielä asia ei ole mennyt jakeluun. Kunhan Aino sulkee maitohanansa lopullisesti, alkaa Artemisialla tiukka "syö lautaselta tai kärsi nälkää" -koulu. Anemone puolestaan on päättänyt, että kuivamurot maistuvat paljon paremmilta kuin mousse. Se nielee pitkin hampain nokareet, jotka tungen sen suuhun ja nuolee vähän mössöä sormistani. Sen jälkeen se alkaa kiemurrella otteessani siihen malliin, että nyt riitti. Kun se pääsee lattialle, se suuntaa murokupille, eikä haittaa yhtään, vaikka mamma olisi samaan aikaan ruokailemassa. Anemone kyllä raivaa itselleen siihen tilaa.
maanantai 21. joulukuuta 2009
Tää on mun hiiru
Melkein yhtä hauskaa on nojailla tuliaiseen tallinnanlaivoilta - putkimaiseen pyöreään salmiakkikarkkiaskiin, joka kierii pitkin lattiaa kiinnostavasti. Mutta joulun hittilelu pentuhuoneessa on kuitenkin Nipsuksi ristitty kuminauhasta roikkuva karvahiiri, joka vingahtelee. Kun se hyppelee lattialla, pennut seuraavat sitä kuin rotat sadussa Hamelnin pillipiiparia.
lauantai 19. joulukuuta 2009
Leikitään piilosta
Eilen huomasin, että häkkiverhojen punaiset kiinnitysnauhat olivat melkoisen rispaantuneet. Ne olivat nähtävästi olleet aivan liian houkuttelevat roikkuessaan hyllyltä. Täytyy muistaa vaihtaa nauhat ennen seuraavaa näyttelyä. Nyt on pennuista vapaana enää poika, Amaranthus. Alchemilla ja Artemisia muuttavat helmikuun alussa samaan kotiin Vuosaareen ja Anemone jääkin meille.
torstai 17. joulukuuta 2009
Nyt mua nukuttaa
Tuntia myöhemmin tai viimeistään aterian jälkeen ylikuumenemissuoja laukeaa ja virtanappi naksahtaa off-asentoon. Silloin ne kuin yhteisestä päätöksestä kerääntyvät makaamaan kylki kyljessä vanhan sohvatyynyn tai matalan pehmustetun jalkajakkaran päälle, ja pentuhuoneeseen laskeutuu rauha.
Pentujen nukahtaessa Aino asettuu huoneen ovensuuhun torkkumaan. Toisin kuin pennut, se ei vaivu sikeään uneen, vaan kohottaa päänsä ja kirnahtaa heti, kun joku kurkistaa huoneeseen. Tyypillinen ylihuolehtiva äiti!
tiistai 15. joulukuuta 2009
Pennuilla on vierailuviikot
Vessarauhan antaminen sisaruksille ei sen sijaan tahdo vielä onnistua. Varsinkin Anemonen on ihan pakko tunkea itsensä samaan pikkulaatikkoon, kun siellä on joku muu kykkimässä. Otinkin pikkulaatikon pois käytöstä, sillä kaikki pääsevät jo kiipeämään isoon laatikkoon.
Jopa Artemisia on alkanut vihdoinkin suhtautua varovaisen myönteisesti kiinteään ruokaan. Anemonen tavoin se kuitenkin haluaa nuolla ruoan sormistani, joten aamulla kuluu edelleen vartti ylimääräistä aikaa pikkukissojen ruokailuun. Joululoman aikana tilanne toivottavasti korjaantuu.
Pennut ovat sosiaalistuneet hienosti ja ottavat nyt vieraita vastaan. Ennen joulua ei ole enää montaa iltaa vapaana. Tosin suurin osa tulijoista on ystäviämme, jotka tulevat glögille ja saamaan samalla pentuelämyksiä. Joulun ja uuden vuoden välillä lomailemme kotona, ja silloin pikkukissoja voi tulla katsomaan päivälläkin.
sunnuntai 13. joulukuuta 2009
Kissanristiäiset
Tänään annoimme pennuille nimet. Koska kissalani nimessä on puutarhateema, halusin sen jatkuvan myös pentujen nimissä. Olin selaillut ahkerasti Viljelykasvien nimistöä, ja onneksi A-kirjaimen kohdalla oli runsaasti valinnanvaraa. Lopulta päädyin nimeämään pennut perennojen tieteellisten nimien mukaan. Pentujen ostajat voivat tietysti kutsua niitä ihan millä nimillä haluavat, mutta näillä nimillä ne rekisteröidään Kissaliitossa.
Pojasta tuli Dollgarden's Amaranthus revonhäntä-kasvin mukaan. Poika on lisännyt painoaan reilusti ja mennyt jo kaikkien siskojen ohi. Se ei koskaan missaa aterioita ja käy vielä mamman kupillakin närppimässä kuivamuonaa.
Neiti A:n nimeksi tuli Dollgarden's Alchemilla (poimulehti). Alkemistit uskoivat aikoinaan, että poimulehden keräämistä vesipisaroista voi tehdä kultaa, ja siitä kasvi sai tieteellisen nimensä. Neiti on kerännyt kasvaessaan lisää rohkeutta ja laittaa jo hyvin hanttiin siskoilleen, jotka ovat vähän väliä härnäämässä sitä. Itse se ei kuitenkaan tappeluita yleensä aloita.
Neiti C:stä eli Nokitassusta tuli Dollgarden's Anemone (vuokko). Pölypallon näköinen pentu on luonteeltaan hyvin aktiivinen. Se pyrkii tekemään lähempää tuttavuutta jopa Väinön kanssa, josta muut pennut eivät juuri piittaa.
Neiti D on nyt Dollgarden's Artemisia (maruna). Se on myös varsinainen Tättähäärä, joka on koko ajan joko painimassa Nokitassun kanssa tai härnäämässä kahta muuta. Se on älykäs pentu, joka viihtyy kyllä hyvin sylissäkin.
lauantai 12. joulukuuta 2009
Ylöspäin säärtä pitkin
Olen jo jonkin aikaa silmäillyt pentujen kynsiä lyhentämismielellä, mutta puolen sentin mittaista ei vielä oikein uskalla pätkäistä. Voi mennä enemmän kuin on tarkoitus. Kunhan nuo hiukan kasvavat, kynsien leikkuu on taatusti ohjelmassa. Käytännössä se siis tarkoittaa etutassujen kynsien terävimmän kärjen katkaisua. Takatassujen kynnet kuluvat ainakin meidän klinkkerilattialla tylsiksi itsestään. Rotukissat eivät pääse näyttelyyn, ellei niiden kynsiä ole leikattu. Kynsien kokonaan poistamista sen sijaan harrastetaan vain Amerikassa.
keskiviikko 9. joulukuuta 2009
Ministerin katse
Yksi ragdollien tunnusmerkeistä on siniset silmät. Mitä tummempi sitä parempi. Kovin vaativaisia näyttelytuomarit eivät kuitenkaan asian suhteen ole, sillä Ainon normisinisillä silmilläkin on irronnut Champion-titteli. Mutta jos silmät ovat vihreät tai keltaiset, kissa ei ole ragdoll.
Tänään Nokitassu eli Neiti-C hyppäsi itse pieneen hiekkalaatikkoon, keskittyi ja päästi nurkkaan pikku lirut. Sitten se kääntyi ja tekaisi vastapäiseen nurkkaan kakat. JEE! Ensimmäinen tenava tajusi idean. Vähän myöhemmin myös Neiti-D kävi laatikossa pisulla. Kun se vain nyt vielä alkaisi syödä kiinteää ruokaa...
tiistai 8. joulukuuta 2009
Ulkonäköpaineita
Tänään kävi myös "ihan vieras täti" eli pentujen isän kasvattaja, Feel-x-kissalan Päivi. Pennut käyttäytyivät erittäin mallikkaasti, eivätkä arastelleet yhtään. Yhdessä arvioimme pentujen ulkonäköä, ja Päivi vahvisti omat arveluni. Neiti D:lla on ihanat mustikkasilmät, mutta sen bi-colour-naamio yhdistettynä mitted-tassuihin ei menisi näyttelytuomareilta läpi. Luonteeltaan se on sitävastoin ihana touhu-Tiina ja lemmikkinä hauska ja leikkisä.
Neiti A:n (kuvassa) kuviot ovat muuten kohdallaan, mutta takatassujen tumma läikkä on vähän turhan alhaalla. Joku tuomari voisi antaa sertin, toinen ehkä ei, joten kovin loistokasta näyttelyuraa siltä ei kannata odottaa. Suloinen ja peruslempeä lemmikki-ragdoll siitä tulee varmasti.
Colourpoint-tyttö Neiti C:llä on mahtavan paksut posket ja hyvä kuono, eikä värityksessäkään näy valkoisia läikkiä, jotka pilaisivat colourpointin näyttelyuran. Se on lisäksi porukan isokokoisin, mikä jättikissarodun kasvatuksessa on hyvä piirre. Olen jo melko varma, että Neiti C jää meille kotiin. Siitä tuleekin hauskaa, sillä neiti on luonteeltaan hyvin tarmokas. Voi hyvin olla, että se näyttää vielä kaapin paikan Väinölle ja Ainolle.
Poika-B on myös erittäin lupaavan näköinen. Sen kuviot ovat täysin kohdallaan, ja valkoinen V otsalla on hyvin symmetrinen. Missään ei näy ylimääräisiä läikkiä, ja rakenteeltaankin se näyttää moitteettomalta. Toivoisin kovasti, että sille löytyisi ostaja, joka olisi halukas ottamaan sen joko siitoskolliksi tai jaksaisi näyttelyttää sitä aina välillä vaikka kastraattinakin. Olisi vähän sääli, jos näin kaunis kissa jäisi vain kotiin lemmikiksi. Luonteeltaan poika on hyvin kiltti ja lempeä, siis lupaava myös halinalleksi.
maanantai 7. joulukuuta 2009
Pottaharjoituksia
Minikoko ei kuitenkaan estänyt Väinö-enoa yrittämästä. Kun olin parina aamuna siivonnut pentuhuoneen lattialta puoliksi ohi menneet pissat, valitsin helpoimman tien ja toin Väinöä varten pikkulaatikon tilalle ison. Pikkulaatikko otetaan nyt esiin vain tarvittaessa. Onneksi luovutusikään on vielä kahdeksan viikkoa. Siihen mennessä jokainen pentu saadaan kyllä vessakurssin läpi puhtain paperein.
sunnuntai 6. joulukuuta 2009
Ei mulla oo nälkä
lauantai 5. joulukuuta 2009
Täältä tullaan maailma!
Täytyy varmaan laittaa lattialle pehmustetta siltä varalta, että pennut saavat kerättyä lisää rohkeutta ja toteuttavat haaveensa. Sillä kun huoneeseen menee, alkaa heti äänekäs piipitys ja neljä nappisilmäparia kerääntyy laidan taakse. Tänään veimme pikkukisut telmimään toiseen huoneeseen ison maton päälle, jossa kävely oli helpompaa kuin liukkaalla parketilla. Pentujen mielestä se oli tosi hauskaa, mutta Ainoa asia huolestutti. Se alkoi pian kieppua ympärillä levottomana ja selittää meille naukumalla, että pennut pitäisi pikaisesti palauttaa omaan huoneeseensa. Ja äidin toivetta tietysti noudatettiin!
torstai 3. joulukuuta 2009
Laatikossa rapisee
Pennuilla on jo kova hinku päästä laatikosta pois. Toki ne pääsevät valvotusti aina välillä pentuhuoneen lattialle, mutta eihän se ole yhtään niin jännää luvan kanssa. Kun pennut ovat hereillä, aina joku on raapimassa pahvisen pentulaatikon etulaitaa - välillä kaikki kolme yhtä aikaa. Huoneesta kuuluu silloin taukoamaton rapina. Odotan vain, milloin ne tajuavat tehdä tornin ja kiivetä yhteisvoimin laidan yli.
En tarkoituksella ole leikannut laitaa matalammaksi, sillä en halua ryömiä karkailevien pentujen perässä pentuhuoneen vierassängyn alla. Huoneen ovi on myös aina raollaan, jotta Aino pääsee vapaasti huilaamaan huoneen ulkopuolelle. Samasta lävestä olisi esimerkiksi neiti D:n ihan liian helppo päästä kipittämään ihan omille retkilleen muualle taloon. Muiden hyljetyylillä se ei ehkä onnistuisi yhtä helposti.
En tarkoituksella ole leikannut laitaa matalammaksi, sillä en halua ryömiä karkailevien pentujen perässä pentuhuoneen vierassängyn alla. Huoneen ovi on myös aina raollaan, jotta Aino pääsee vapaasti huilaamaan huoneen ulkopuolelle. Samasta lävestä olisi esimerkiksi neiti D:n ihan liian helppo päästä kipittämään ihan omille retkilleen muualle taloon. Muiden hyljetyylillä se ei ehkä onnistuisi yhtä helposti.
keskiviikko 2. joulukuuta 2009
Catwalk-treeniä
maanantai 30. marraskuuta 2009
Se ei haluu leikkiä
sunnuntai 29. marraskuuta 2009
Yäk, en syö!
Ainon edellisen pentueen poika söi heti kiltisti kaiken mitä eteen laitettiin, mutta tytölle jouduin työntämään penturuokaa ensin väkisin muru kerrallaan suuhun ennen kuin se tajusi yhteyden ruoan ja hyvän olon välillä ja alkoi syödä vapaaehtoisesti. Jos tämän pentueen nirppanokille ei parin päivän sisällä ala maistua, joudun taas ottamaan samat tiukat menetelmät käyttöön.
lauantai 28. marraskuuta 2009
Ja sitten pestään pylly
Onneksi Aino on aina tiennyt täsmälleen, miten toimia. Ensimmäisen pentueensa kanssa se kävi jopa hiukan ylikierroksilla, eikä aluksi malttanut itse rentoutua riittävästi. Nyt toisella kierroksella se nauttii äitiydestään täysillä ja hyrisee tyytyväisenä varsinkin imettäessään. Se stressaantuu vain, jos pennut vinkuvat laatikossaan jokainen eri kulmassa. Silloin se yrittää äitien tapaan revetä joka suuntaan, nuolla jokaista vuorotellen ja kääntyillä mahdollisimman monen nälkäisen suun ulottuville.
torstai 26. marraskuuta 2009
Naulataan ne lattiaan
tiistai 24. marraskuuta 2009
Kasvukäyrällä
maanantai 23. marraskuuta 2009
Eno melko pihalla
Nyt pentujen synnyttyä Väinö on ollut melkoisen ulkona kehästä. Vakuuttuneena siitä, että pentuhuoneessa tapahtuu jotain jännittävää, se päivysti ensin monta päivää oven takana. Kun se lopulta päästettiin sisään, se syöksyi onnellisena Ainon ruokakupille energiapitoisen, imettäville emoille sopivan penturuoan kimppuun ja kävi sitten seuraavaksi lirauttamassa Ainolle varattuun hiekkalaatikkoon. Pentuja se tuskin huomasi.
Toisin kuin sisarensa, Väinö on myös äijämäisen huoleton oman ulkoasunsa suhteen. Se ei paljon viitsi nuoleskella itseään, joten turkista irtoavat karvat muodostavat helposti takkuja kylkiin. Viikonloppuna kampailin urakalla sen turkkia kuntoon. Väinö mourusi ja kiemurteli kuin ankerias, mutta ei kunnon ragdollina kertaakaan raapinut tai purrut. Savotan loputtua se mulkoili kulmiensa alta hyvin loukkaantuneena, kunnes ruoka-aika sai taas unohtamaan vanhat kaunat.
sunnuntai 22. marraskuuta 2009
Mä oon bicolour, eiku - ööö...
Ragdollit ovat naamiokissoja, ja ne syntyvät aina valkoisina. Vähitellen väri alkaa tulla esiin, ensiksi kehon viileimmissä kohdissa: korvissa ja hännässä. Sen jälkeen kuvio alkaa näkyä naamassa ja tassuissa. Olin aivan siinä uskossa, että yhden colourpointin lisäksi pentueessa on kolme bicolouria, mutta nyt en enää olekaan ihan varma. Bicolourin tassut ovat valkoiset, mutta kuopuksen etutassuissa olen erottavinani värin häivähdyksen, mikä viittaisi mittediin. Tosin mittedillä on yleensä värillinen kuono. Lähipäivinä totuus varmasti selviää suuntaan tai toiseen. Joka tapauksessa neiti D on reipas ja liikkuvainen tenava, joka karjahtaa melkein aikuisen kissan volyymilla, kun käännän sen selälleen tarkasteltavaksi!
lauantai 21. marraskuuta 2009
Tassujumppaa
Massu täynnä on hyvä olla

keskiviikko 18. marraskuuta 2009
Minä näen!
tiistai 17. marraskuuta 2009
Huippumalli haussa
Olen kuvannut pentuja jo moneen kertaan. Ongelmana on vain kaamosajan hämäryys ja pitkät suljinajat. Salamalla kun ei viitsi täräyttää päin, vaikka silmät ovatkin vielä kiinni.
Kuvassa vauvat ovat parin vuorokauden ikäisiä. Emo on lähtenyt hetkeksi tuulettumaan 26-asteisen lastenkamarin oven ulkopuolelle ja pienet hakevat turvaa toisistaan.
Tässä pennut ovat jo viikon ikäiset. Colourpoint-neidin tummuvat tassut erottuvat selvästi. Muut ovat kuvioltaan bicoloureja. Jännittävää nähdä, kuinka symmetrisiä kuvioinneista tulee.
Toistaiseksi kaikkien väri vaikuttaa siniseltä, mikä olisi yllättävää. Emo Aino on tosin sininen, mutta Aatu-isä on sinistä ja suklaata kantava ruskea ragdoll, joten kaiken todennäköisyyden mukaan ainakin jonkin niistä pitäisi olla ruskea.
maanantai 16. marraskuuta 2009
Neljä suloista pentua!
Ragdoll-kissamme Aino synnytti aamuyöllä 9.11. neljä pentua. Kaikki sujui hyvin, vaikka olikin hilkulla, että ehdin mukaan tapahtumaan. Onneksi en saanut unta ja päätin nousta lukemaan.
Pennuista yksi on poika ja kolme tyttöjä. Kaikkien paino on noussut hyvin ja viikossa tuplaantunut. Kuviotkin alkavat näkyä - yksi tytöistä on colourpoint, muut pennut ovat bicoloureja.
Nyt odottelemme silmien avautumista. Laitan kuvia heti kun saan ne purettua kamerastani.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)