sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Fumikon pennut kävivät tohtoritädillä

F-pennut


Viime tiistaina Fumikon pennut täyttivät 9 viikkoa ja edellisenä päivänä, maanantaina ne saivat ensimmäisen rokotuksensa. Samalla niille tehtiin pikainen terveystarkastus. Perusteellisempi tehdään sitten toisella rokotuskerralla. Tämän käynnin yhteydessä pennut saivat kuitenkin myös mikrosirun.


Sumu, Sulo ja Sisu ovat tunkeneet itsensä aitiopaikalle. Söpö saa kuikuilla takarivistä.

Ensimmäisenä tutkimuspöydälle pääsi Sisu. Se istua napotti reippaana pyyhkeen päällä ja antoi eläinlääkäri Hanna Sillanpään tehdä tarvittavat punnitukset ja räpläykset. Napatyrä...ei. Kulkuset...laskeutuneet. Sydän... tikittää ihan oikeassa tahdissa. Hampaat... oikeilla kohdillaan ja terävät. Ennen kuin rokotus- ja sirutuspiikit kaivettiin esiin, tutkimuspöydälle heitettiin muutama raksu kiinnittämään huomiota. Sisu keskittyi niihin kiitettävästi, eikä inahtanutkaan rokotettaessa ja mikrosirun saadessaan. Vielä testi mikrosirun lukijalla, että siru toimii, ja Sisu oli valmis menemään takaisin boksiin, missä kolme veljeä jo työnsivät tassua ulos häkkiristikon väleistä. Namipalojen rouskutus oli ilmeisesti herättänyt niiden mielenkiinnon.

Sisun sydäntä kuunnellaan. CatVetissä on käytössä hyvin herkkä keskosten
tutkimiseen tarkoitettu stetoskooppi. Siksi siellä kuullaan pienetkin sivuäänet.

Seuraavaksi vuoroon ilmoittautui Sulo. Sille tehtiin samat tutkimukset, ja kaikki muu oli kunnossa, mutta etuhampaissa oli lievä alapurenta. Eläinlääkäri-Hanna kuitenkin totesi, että se voi korjaantua itsestään lähikuukausina, kun maitohampaat vaihtuvat pysyviksi. Ja vaikka ei korjautuisikaan, ongelma on vain kosmeettinen, sillä kulma- ja poskihampaat ovat aivan oikeassa asennossa. Pennun elämää tällainen alapurenta ei haittaisi. Hanna Sillanpää on erikoistunut kissojen hammasongelmiin, joten uskon hänen tietävän, mistä puhui. Piikkifinaalin myös Sulo suoritti kunnialla, kun raksuja oli tarjolla tupla-annos.


Sulon napaa tunnustellaan. Napatyrää ei löydy, mutta Suloa 
huolestuttaa, sillä raksut uhkaavat loppua pöydältä.


Sulon jälkeen pöydälle hyppäsi boksista Söpö. Se selvitti raksujen voimalla tutkimusosuuden kunnialla, ja kaikki oli erinomaisessa kunnossa. Rokotuspiikistä Söpö ei kuitenkaan oikein pitänyt, mutta paha mieli haihtui nopeasti, kun herkkuja lisättiin kuonon eteen. Mikrosirun asennus sujui sitten jo paremmin.

Nykyisin kaikilla rekisteröidyillä rotukissoilla tulee olla luovutettaessa mikrosiru. Jos kissa pääsee karkuun ja päätyy esimerkiksi löytöeläinsuojaan, on sen omistaja helppo löytää sirurekisterin avulla. Ja vaikka kissa ei koskaan karkaisi, sirusta on hyötyä myös sen sairastaessa. Siinä on nimittäin mukana kuumemittari, jonka lukeman näkee sirunlukijalla. Kipeän kissan peppuun ei siis tarvitse enää tyrkätä kuumemittaria!

Kaikki kunnossa Söpön suussa. Pysyvät hampaat vaihtuvat
sitten parin kuukauden sisällä.

Viimeiseksi tutkittiin Sumu, joka oli jo hieman kyllästynyt boksissa odotteluun. Yllättäen myös sen hampaista löytyi lievä alapurenta. Kellään aikaisemmalla pennullani ei ole ollut purennassa mitään huomautettavaa, joten uutinen oli melkoisen hämmentävä. Toivotaan kuitenkin, että Sumun purenta korjautuu, sillä olin suunnitellut käyttäväni Sumua myöhemmin siitokseen. Sumu debytoi lisäksi tammikuun lopulla SUROKin näyttelyssä, mutta näyttelykissalla lievä virhepurenta ei ole ongelma. Tuomareilla ei näet ole tapana katsoa ragdollien suuhun. Piikkiosuuden aikana myös Sumu ilmaisi tyytymättömyytensä, mutta onneksi raksut pelastivat taas tilanteen.

Yih, täti kokeili, tuntuvatko Sulon kulkuset. Kyllä tuntuivat, 
molemmat ovat siis jo laskeutuneet.

F-pentueen kaikki pikkukollit ovat nyt varattuja, mutta kotonamme vilistää neljä viikkoa nuoremman G-pentueen neljä vilkasta tenavaa, jotka vielä etsivät itselleen hyviä koteja. Seuraavassa päivityksessä kerron niiden viralliset nimet.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti