sunnuntai 1. marraskuuta 2015

F-pennut saivat viralliset nimet

Dollgarden's F-pentue


Nyt Fumikon pennut ovat jo niin isoja, että on aika rekisteröidä ne. Rekisteröintiä varten tarvitaan tietysti viralliset nimet, joten ei muuta kuin Viljelykasvien nimistö taas käteen ja selaamaan F-kirjaimen kohdalta.

Harmillisesti F-alkuisissa kasvien tieteellisissä nimissä on paljon tytöille sopivia: Fuchsia, Freesia, Fritillaria... mutta vähemmän miehekkäitä s-päätteisiä. Piti siis tehdä kompromisseja ja ottaa kasvisuvun lisäksi lajinimi antamaan a-päätteiseen nimeen lisäpotkua.

Sulo ei kuvaushetkellä meinannut millään pysyä paikoillaan enkä 
saanut siitä ainuttakaan täysin terävää kuvaa. 

Sulosta tuli Dollgarden's Fagus Sylvatica eli euroopanpyökki. Komean kokoinen puu kuvastaa Suloa, hyvin, sillä se on pentueen isokokoisin ja hyvin terhakka energiapakkaus. Sulon lempiharrastus on paini. Onneksi veljiä riittää harjoitusvastustajiksi. Sulo etsii vielä omaa perhettä, ja olisi todella mukavaa, jos tuleva perhe veisi sen joskus myös kissanäyttelyyn, sillä Sulo vaikuttaa oikein lupaavalta pennulta.


Sulo on varattu ja muuttaa tammikuussa Helsingin Kulosaareen.

Luulimme Sumua ensin tytöksi ja sitä kutsuttiin aluksi Siruksi. Kun pennun paino nousi lähes samalla käyrällä Sulon kanssa, aloin epäillä, että olimme erehtyneet. Tytöt ovat nimittäin lähes aina selvästi poikia pienempiä. Kun eläinlääkäri oli vahvistanut epäilyni oikeiksi, ei auttanut kuin vaihtaa nimeä. Sumu on pennuista ainoana väriltään sininen. Siksi siitä tuli Dollgarden's Festuca Glauca eli sininata, Sumulla on myös tavallista pörröisempi turkki, joten se on ulkonäöltään nimensä mukainen.

Sisu saa vierailijoita lähiaikoina, mutta siitä ei ole vielä tehty varausta.

Sisu on toistaiseksi ollut pennuista pienikokoisin, mutta tilanne saattaa korjaantua, sillä sen ruokahalu on hirmuinen. Sen jälkeen kun tenavat alkoivat syödä kiinteää ruokaa, se on ahminut veljienkin sapuskat. Koska se on ruskea colourpoint ja yleisväritykseltään siis melko tumma, se sai nimekseen Dollgarden's Fraxinus Nigra eli mustasaarni

Söpö on juuri herännyt päiväunilta ja vielä vähän uninen.

Söpö on pentueen ainoa bicolour-kuvioinen. Siinä missä veljet ovat riehupettereitä, Söpö on harkitsevainen runopoika. Ei toki säikky tai pelokas, mutta selvästi tarkkailija luonteeltaan. Se sai siksi nimekseen Dollgarden's Filipendula Rubra eli preeria-mesiangervo, joka on kaunis ja herkkä perenna. Söpö on varattu ja muutaa joulun jälkeen Tampereelle viettämään leppoisaa lemmikinelämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti