perjantai 13. marraskuuta 2015

Kaimat kansainvälisen politiikan huipulta

Dollgarden's G-pennut


Nyt pentuhuoneemme pesässä on kollinelikko varttunut jo kohta neljän viikon ikään ja on aika paljastaa poikalauman kutsumanimet. Päätin tällä kertaa jatkaa samaa teemaa, millä niiden emon pentue aikoinaan nimettiin. Ne ristiäiset tosin piti ottaa uusiksi, sillä vähän myöhemmin emo ja sen sisarukset paljastuivat kaikki tytöiksi.

Tällä kertaa sukupuolet ovat taatusti oikeat, sillä ne on määritetty eläinlääkäriasemalla heti syntymän jälkeen. .

Kaikki G-pentueen tenavat ovat todella isokokoisia. Niistä viimeinenkin ylitti 500 gramman rajapyykin noin kolme päivää aiemmin kuin aikaisempien pentueideni kollipennut. Toisaalta myös niiden emo Sylvi on isoin naaraani ikinä, eikä Turre-isäkään ole mikään pikkumies.


Jack ei viitsisi millään poseerata, mutta pysyy sen verran paikoillaan, 
että saadaan kuva otettua.

Jack on ilmeisesti koko pentueen ainoa sininen. "Ilmeisesti" siksi, etten vieläkään ole ihan varma sen pointtiväristä. Se on hyvin tumma, mutta sävyltään valosta riippuen vähän erilainen kuin muilla. Sekä pentujen emolla että isoäidillä on molemmilla hyvin tummat pointit (korvat, tassut ja naamio), mutta sinisiä ne silti ovat. Jackin etutassuissa on kauniit kuviot. Takatassuissa saappaiden korkeus on näyttelyjen kannalta rajatapaus, mutta nykyään ei niiden kanssa enää olla kovin tarkkoja, jos kissa on muuten hyvä. Ja siltä Jack vaikuttaa.

Pikkuinen Jimmy on vähän ihmeissään päästessään ensimmäistä 
kertaa pentuhuoneen sohvalle.

Jimmy on pointtiväreiltään selvästi ruskea. Sekä etutassujen sukat että takatassujen saappaat ovat ainakin toistaiseksi virheettömät, joten Jimmy sopisi mainiosti perheeseen, jota kissanäyttelyharrastus kiinnostaa.  Jimmyn mielestä kaikkein hauskinta puuhaa on painiminen veljien kanssa. 

Bill on kova poika juttelemaan. Se naukuu mielipiteensä myös 
mammalle, joka yrittää komentaa sitä.

Bill on tässä isojen pikkukollien sakissa se kaikkein isoin. Se veti kaulan muihin heti alussa, ja on koko ajan pysytellyt noin 30 grammaa muita edellä. Mielenkiintoista nähdä, tasoittuuko ero myöhemmin. Bill on niin ikään ruskea. Sen etutassuissa kuvio on oikein hyvä, takatassuissa värillinen alue vähän valahtaa toisessa jalassa, mutta ei liian pahasti.

Barackin etutassujen sukat ovat melko pienet ja takatassujen 
saappaatkin rajatapaus. 

Nyt viimeistään kaikki tajuavat, mistä pennut ovat saaneet nimensä, sillä neljännen pikkukollin kutsumanimi on Barack. Se sai nimensä häntänsä mustan kynsilakkamerkin perusteella. Muuten sen pointtivärit ovat ruskeat. Barack oli pitkään pentueen kevyin, mutta on nyt kuronut kaulan kiinni. 

Barack (Obama), Bill (Clinton), Jimmy (Carter) ja Jack (John F. Kennedy) ovat tietysti kaikki USAn demokraattipuolueesta valittuja presidenttejä. Pois se minusta, että olisin alkanut kutsua pentuja George W:ksi tai Richardiksi. Myönnettäköön, että Ronaldia hetken harkitsin, mutta päätin sitten pitää linjani.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti