perjantai 22. huhtikuuta 2011

Siististi sisällä

Pennut ovat jo kutakuinkin sisäsiistejä. Sekä isot että pienet hädät tehdään lähes poikkeuksetta hiekkalaatikkoon. Päiväunien jälkeen laatikossa käy varsinainen kuhina, kun kaikki haluavat toimittamaan asioitaan yhtä aikaa. Pieneen, matalareunaiseen vessakulhoon tehdään yleensä pisut, lisäksi huoneen nurkassa on myös iso, korkeareunaisempi hiekkalaatikko, jossa isotkin kissat käyvät välillä esimerkkiä antamassa.

Vain eräs asia tuottaa vielä pikku ongelmia. Kun torttu on saatu väännettyä hiekalle, se pitää tietysti peittää. Mutta samalla pieni takatassu tulee harmillisen usein astuneeksi kasaan. Toisinaan tenava myös jää kykkimään kasansa päälle, jolloin villahousut tuhriutuvat. Pentu ei itse ole asiasta millänsäkään, mutta siitä se ei pidä ollenkaan, että joutuu töhryineen pesulle. Pelottavin hetki on kuitenkin se, kun hana avataan ja vesi alkaa virrata. Kun jalkaa tai peppua huuhdellaan lämpimällä vedellä, kiljuminen yleensä lakkaa.

Tytöistä pörröisimmällä, Pinkyllä, on hauska vessarituaali. Niin kovaa kuin pienellä äänellään pystyy se ilmoittaa kaikille aikomuksistaan. Ensin Aino meni aina huolissaan katsomaan, mikä lapsella on hätänä. Nykyään se ei enää viitsi vaivautua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti