lauantai 2. huhtikuuta 2011

Maitoparta


Ainon nisät ovat nyt niin ruvella, että pentuihin tankataan vastiketta neljän tunnin välein. Tehoruokinnan ansiosta jokaisen paino on tänään noussut reilusti, noin 15-20 grammaa. Huomenna sama tahti jatkuu. Aino vaikuttaa aika helpottuneelta siitä, ettei ruokintavastuu ole kokonaan sen harteilla. Se on selvästi yrittänyt välttää imettämistä koko päivän ja käynyt pentulaatikossa vain nuolemassa ja hoitamassa muuten vauvojaan. Vasta nyt illalla se päästi pennut imemään pitempään.

Tein tänään exceliin ruokintakalenterin, johon merkitsin ruoka-ajat seuraavaksi viikoksi. Ruudukkoon merkitään myös, paljonko kukin pentu on suostunut syömään. Poikiin uppoaa helposti jopa 10 ml kerralla. Tytöt ovat krantumpia ja suostuvat syömään hädin tuskin 5 ml.
Huomenna alkaa myös harjoittelu kiinteällä ruoalla. Jo tänään annoin pojille pienet maistiaiset Royal Caninin Baby Cat moussea vastikemaitoon sekoitettuna ja hyvin tuntui kelpaavan.

1 kommentti:

  1. Ruokamäärät ovat jo nousseet. Kerralla voi mennä jopa 25 ml, mutta yleensä aina yli 10. Ja pentujen painot ovatkin kehittyneet hyvin, vaikka imetys on vähentynyt. Tosin urheasti Aino edelleen huolehtii myös pentujen ruuansaannista, vaikka lisäruokinnan yhteydessä Ainon roolina on pestä pennut.

    VastaaPoista