perjantai 8. huhtikuuta 2011

Tulvaportti auki

Pari päivää sitten se tapahtui: pennut alkoivat kiivetä pesälaatikkonsa reunan yli. Niinpä meidän ei auttanut muu kuin leikata edellisen pentueen jälkeen kiinni teipatun aukon teipit taas auki.

Samalla hetkellä, kun luukku saatiin alas, laatikosta vyöryi ulos pentujen hyökyaalto. Aino naukui hädissään ja pyöri ympäriinsä yrittäen estää tenavia pakenemasta. Mutta ei hätää. Vain harva uskalsi lähteä pesän edessä olevalta matolta seikkailemaan paljaalle lattialle. Ja nekin pikku karkulaiset emo sai nopeasti takaisin muiden joukkoon.

Yön Aino nukkui varmuuden vuoksi poikittain pesän edessä, jotta yksikään ei pääsisi livahtamaan ohi huomaamatta. Yksi pennuista löytyi aamulla sen ja laatikon välistä. Muut vetelivät sikeitä laatikon sisällä. Myös päiväunille pennut näyttävät vetäytyvän mieluiten pesään, jonka pohjalla lämpöpatja antaa mukavat unet.

Nyt Aino on jo täysin rauhoittunut. Se tietää, että jokainen karkaamista yrittävä pysähtyy viimeistään huoneen oviaukolle. Sen poikki on nimittäin teipattu noin 30 cm korkea pahvi, jonka yli yksikään tenava ei pääse kiipeämään - ainakaan vielä pariin viikkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti