maanantai 1. helmikuuta 2010

Aika vonkaleita

Pennut täyttivät tänään 12 viikkoa ja sen kunniaksi niillä oli punnitus. Kissaliiton sääntöjen mukaanhan luovutettavan pennun tulee olla vähintään kilon painoinen. No, meidän pennuilla ei rima edes notkahtanut. Jokaiselle on ruoka maistunut. Syntyessään porukan pienin oli Miisa (takana keskellä), ja edelleen se pitää perää painokisassa. Sen lukemiksi saatiin kuitenkin 1408 g, joten mitään syytä huoleen ei ole. Siitä tulee aikuisena ehkä 4,5-kiloinen. Suunnilleen saman kokoinen siis kuin emonsa.
Toiseksi hentoisin on Milla (takana oikealla takajalka Miisan kaulan ympärillä). Sille on kertynyt painoa 1490 grammaa, ja aikuisena lukemat lienevät samantyyppiset kuin Miisalla.
Monni (takana vasemmalla) sen sijaan on perinyt isot geenit. Sen paino on nyt 1700 grammaa, ja olemukseltaan se on soman nallemainen. Siihen tosin vaikuttaa varmasti myös sen tavallista paksumpi turkki.
Kaikkein selvin jättikissa on kuitenkin Rölli (edessä), jolle vaaka näytti 1987 grammaa! Siis yli 300 grammaa enemmän kuin Väinöllä saman ikäisenä. Löysin eräältä amerikkalaiselta nettisivustolta jokin aika sitten valittelua siitä, että ragdollien keskikoko on pienenemässä. Rölli kuitenkin kasvanee komeaksi pojaksi, yli 8-kiloiseksi. Sen tulevalla näyttelyuralla suuruus on pelkkää plussaa, kyseessähän on jättikissarotu. Suomen suurin kolli oli parhaimmillaan 10-kiloinen.
Ragdollit kasvavat täyteen mittaansa melko hitaasti. Vasta noin neljävuotiaana ne ovat saavuttaneet lopullisen kokonsa. Joten tarkkaa ennustetta on vielä mahdotonta antaa. Kastraateista kuitenkin tulee usein vielä muhkeampia kuin leikkaamattomista uroksista ja nartuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti