sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Pennut saivat nimet

H-pennut 


Kuukausi on kulunut ja pennut ovat laajentaneet reviiriään. Ne ovat jo viikon verran riehuneet ympäri pentuhuonetta, kiipeilleet sen sohvalle ja kartoittaneet jokaisen kolon, jota emme ole tukkineet. Merkkipäivän kunniaksi tenavat saivat myös nimet. Viralliset menevät Kissaliiton rekisteriin ja lempinimillä niitä kutsutaan ainakin siihen asti kun ne muuttavat uusiin koteihinsa.

Hessu on kuvioltaan mitted ja väriksi veikkaan edelleen suklaata.

Esikoispoika Hessu on ollut koko ajan pentueen painavin. Se on kiltti lullukka, jota siskot pomottavat mennen tullen. Hessulla on myös mahtavat unenlahjat. Sisarukset voivat rymytä ympärillä miten hyvänsä, mutta Hessu pysyy umpiunessa. Nimekseen Hessu saa FI*Dollgarden's Hesperis, joka tarkoittaa illakkoa, hyväntuoksuista, kaksivuotista kukkakasvia.

Hedda on kuvioltaan mitted ja väriltään joko sini- tai lilakilpikonna.

Tytöistä vanhin on Hedda, topakka ikiliikkuja, joka lähtee heti miukuen kipittämään kohti pentuhuoneen porttia, kun se aukeaa. Hedda on selvästi seikkailijaluonne, sillä se oli myös ensimmäisenä punnertamassa itseään pentulaatikon laidan yli ja kiipeämässä sohvalle. Nimekseen Hedda saa FI*Dollgarden's Hedera, joka tarkoittaa murattia, seiniä ja puita pitkin kiipeilevää köynnöstä.

Huge on kasvattanut jo hienot maitohampaat. Kuvioltaan se on bicolour ja väriltään sininen tai lila.

Huge on toinen pentueen pojista - lempeäluonteinen ja rauhallinen. Ruoka maittaa sille niin hyvin, ettei mamman nuoltavaksi jää sen annoksesta montaakaan murua. Nimeksi Hugelle tuli FI*Dollgarden's Helleborus, joka tarkoittaa jouluruusua, joulunaikaan ruukuissa yleensä valkoisena myytävää herkkää kukkaa, jonka voi istuttaa myös puutarhaan.

Heta on kuvioltaan bicolour ja väriltään ilmeisesti ruskeakilpikonna.

Hetalla on pentueesta kaikkein hauskimmat raitakorvat. Se on tytöistä pienin, mutta pyrkii jo niin Heddan kannoille, että saattaa mennä pian ohi. Jotain vauvamaista Hetassa kuitenkin on. Ihan kuin se olisi muita nuorempi. Heta sai nimekseen FI*Dollgarden's Helianthella, auringonkukkaa muistuttavan päiväntähden mukaan.

Hilma on kuvioltaan mitted ja väriltään todennäköisesti sinikilpikonna.

Nuorin pennuista, Hilma, on tytöistä isokokoisin ja luulin sitä ensin pojaksi. Heta on hyvin päättäväinen pikkuneiti. Sen mielestä esteet on tehty raivattaviksi, eikä varsinkaan veljistä tarvitse välittää. Heta on hauska pörröturkkinen nallukka, jolla on ihana leveä naama. Nimekseen se sai FI*Dollgarden's Heuchera, joka tarkoittaa keijunkukkaa, sirokukkaista perennaa, jonka lehdet voivat olla hyvinkin erikoisen väriset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti