keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Uusia makuja


Nyt kun pennut täyttivät sunnuntaina kolme viikkoa, aloitimme eilen myös harjoittelun kiinteällä ruoalla. Tein Royal Caninin hienojakoisesta Baby Cat -mössöstä ja emonmaidonvastikkeesta löysää puuroa, jota latasin lääkeruiskuun. Otin pennun kerrallaan syliini froteepyyhkeen päälle ja annostelin hiukan kerrallaan puuroa sen suuhun suoraan ruiskusta. Koska kiinteän syömisen tekniikka on vielä uutta, puolet mössöstä tursusi ulos, kun pieni kieli pyöritteli sitä suussa. Jokainen tenavista suhtautui periaatteessa myönteisesti kokemukseen, mutta suttuista puuha kieltämättä oli. Pentu, pyyhe ja käteni ranteita myöten olivat kaikki puurossa.

Kun viiden millilitran ruisku oli tyhjä, nostin pikkuisen lattialle, jossa Monni-emo jo odotteli. Mamma otti pennun tassupihteihin ja nuoli pontevasti sen puhtaaksi kuonosta hännänpäähän.

Tänään kokeilin myös toista taktiikkaa: tungin mössöä nokareen kerrallaan sormillani suoraan suuhun. Tästä pennut eivät olleet lainkaan niin mielissäni, ja sotkutulos oli sama. Taidan siis vielä jatkaa ruiskulla, sillä lautaselle asetetun annoksen ihanuutta ne eivät vielä ymmärrä ollenkaan.

Syöttökierros toistuu neljästi päivässä ja kestää kerrallaan noin 20 minuuttia. Onneksi pennut parin viikon sisällä oppivat yhdistämään ruoan täyteen masuun ja hyvään oloon. Silloin riittää, että laitan vain mössöt lautaselle ja ne häviävät itsestään samantien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti