tiistai 22. lokakuuta 2013

Tenavat rekisterissä

Avoinna on Ruusan rekisterikirja, mutta sisarusten sukutaulu on tietysti samanlainen.

Pentujen rekisterikirjat tulivat tänään ja näyttivät olevan kunnossa. Viime kesänä Kissaliiton toimistossa oli ilmeisesti ollut kiireitä, sillä silloin erään kasvattajakaverini pentueen papereista oli löytynyt virheitä vielä oikaisun jälkeenkin.

Rekisterikirjasta käy ilmi tietysti kissan rekisterinumero, syntymäaika, sukupuoli sekä rotu, väri ja kuvio. Lisäksi siinä kerrotaan, kuinka monta sisarusta pennulla on sekä niiden sukupuolet, värit ja kuviot.

Keskiaukeamalla onkin sitten enemmän tietoa esivanhemmista kuin keskiverto ihmisellä on omistaan. Sivun vasemmassa laidassa ovat vanhemmat ja joka sarakkeessa on aina yksi sukupolvi taaksepäin. Äidin puolelta esi-isissä on tanskalaisia (DK), espanjalaisia (ES) ja australialaisia (AUS) kissoja. Isän puolelta esivanhemmat tulevat Ruotsista (SE), Norjasta (NO), Tanskasta ja Italiasta (IT). Rotukissakasvatus on hyvin kansainvälistä puuhaa, sillä kaikki kissat olisivat pian sukua toisilleen, ellei siitoskissoja tuotaisi tänne ulkomailta.

Ragdoll-kasvattajia kiinnostava seikka on myös, millaisia kissoja ja kasvattajanimiä pennun esivanhemmissa on. Tämän pentueen isän puolelta löytyy muun muassa menestyksekkäistä kissoistaan tunnettu tanskalainen Seierön kissala, mutta sukutaulun kunkku on epäilemättä isoisän isä, norjalaisen Diadem's-kissalan kolli Ulysses Soltone, joka vuosi sitten voitti kissojen maailmannäyttelyssä World Winner -tittelin.

Kissojen nimen yläpuolelle on merkitty kissanäyttelyissä saavutettu titteli. Alin arvo on Champion (CH), sitten tulee International Champion (IC), sen jälkeen Grand International Champion (GIC) ja lopuksi Supreme Champion (SC).  Kannattaa kuitenkin muistaa, että kissa voi olla hyvä siitoskissa ilman näyttelymenestystäkin.

Rekisterikirja tarvitaan aina mukaan kissanäyttelyyn, mutta lemmikkikissankin kannattaa merkkauttaa sen takasivulle rokotukset. Sieltä on aina helppo tarkistaa, mitä rokotetta on viimeksi annettu ja milloin rokotus vanhenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti